Onderhoud

Regelmatig poetsen voedt het leer, waardoor het soepel blijft. Als u hiervoor een crème in de juiste kleur gebruikt behoudt u bovendien de kleur en glans van uw schoenen. Als u uw schoenen, zeker in de natte periodes van het jaar, goed inspuit met een waterafstotend middel, voorkomt u dat ze door en door nat worden. Mochten uw schoenen desondanks toch vochtig geworden zijn, dan kunt u ze het beste laten drogen in een goed geventileerde ruimte met behulp van houten of cederhouten schoenspanners.

Door de bewegingen tijdens het lopen en door weersinvloeden neemt de werkzaamheid van de impregnering langzaam af. Daarom dient u de schoenen regelmatig in te spuiten. Doordat het leder door het veelvuldig dragen zijn natuurlijke vetten verliest, zijn combinaties van waxen en oliën goede onderhoudsproducten voor het niet hard en broos worden. De wax- en oliebestanddelen zijn vaak gecombineerd met kleurende onderhoudsproducten voor de opfrissing van de kleur.

Wilt u graag een passende advies voor u mooie lederen producten, neem dan contact op met ons of surf naar http://www.collonil.nl voor een online advies. Een ruime keuze uit het assortiment wordt in de winkel verkocht.